Skip to main content
Opleiding Retreat in Spanje

Familieopstellingen & Systemisch Werk

Begeleid anderen, krijg inzichten in je systeem en doorbreek innerlijke blokkades.

Problemen en blokkades verwerken en doorbreken

Emotionele vrijheid

Problemen en blokkades liggen meestal op diepere lagen en oorzaken. Maar hoe achterhaal je die? Een manier om deze oorzaken te onderzoeken is door systemisch te werken.

Systemisch werk is een methodiek waarbij verborgen dynamieken, met hun bijbehorende overtuigingen, zichtbaar worden gemaakt. Je ziet jezelf niet alleen als een individu, maar ook als onderdeel van het systeem of het familieverband.

Herkennen en erkennen
Soms is het gewoon goed voor je eigen ontwikkeling om te kijken waar je vandaan komt. Om erachter te komen hoe en hoeveel invloed dat op je heeft en je eigen gedrag.

DIT IS WAT IK ZOEK
Patronen herkennen en erkennen

Wat is systemisch werk?

Met systemisch werk word je je bewust van patronen, je krijgt inzichten en leert werken met dynamieken van het systeem. Om iemand te kunnen begeleiden werk je o.a. met een opstelling. Je ontdekt waar je staat en welke plek je moet innemen om het systeem te kunnen helen. En je krijgt antwoorden op vragen en blokkades.

Tijdens deze opleiding ga je ook zelf aan de slag. Je leert vertrouwen op je gevoel en dit te gebruiken als kompas. Je brengt balans tussen geven en nemen, zodat je vol zelfvertrouwen op je plek kunt staan in een systeem. Ook herken en erken je personen die je op een positieve manier in het leven dienen.

Je zet personen en gebeurtenissen binnen een systeem met elkaar verbonden. Dit en meer leer je om als systemisch coach te kunnen werken. Je krijgt de tools en materiaal om iemand te begeleiden in het opstellen van een systeem.

Je eigen balans terugvinden en trauma’s verwerken is het beste cadeau wat je je kinderen en de volgende generatie kunt geven.
Waarom een retreat in Spanje?

Treat yourself with inner peace

Doordat je helemaal weg bent uit je vertrouwde omgeving, heb je complete focus en aandacht voor jezelf en je eigen leerproces. Je gaat werken aan je persoonlijke ontwikkeling, je leert nieuwe technieken en krijgt de tools om gelukkiger te leven, beter gezegd te ZIJN.

Wat gaan we precies doen in Spanje?
Voor je naar Spanje gaat starten we gezamenlijk met een online feestelijke start. Tijdens de retreat krijg je ademsessies, meditaties, visualisaties, yoga en lichaamswerk. Daarnaast heb je 1-op-1 begeleiding tijdens je reis naar de beste versie van jezelf.

Nieuwe methodiek!

7-daagse opleiding retreat

De 7-daagse Familieopstellingen & Systemisch Werk opleiding retreat is verdeeld in 3 blokken. Je ontdekt en leert alles over systemisch werk en familieopstellingen volgens het Augustijn Institute methodiek. Zo ontdek je hoe je je eigen systeem kunt helen en iemand kunt begeleiden als systemisch coach.

Blok 1: Introductie

Systemisch werken en systemisch coachen.

 • Principes van systemisch werken
 • Verschillen tussen coachen en systemisch coachen
 • Verschillen tussen familie- en organisatieopstellingen
 • Dynamieken, overdracht en tegenoverdracht
 • Systemisch waarnemen en sturen

Blok 2: Identiteit

Wie ben ik als systemisch coach en opsteller?

 • Invloed van een familiesysteem in carrière of relatie
 • Thema’s, symptomen patronen herkennen
 • Diagnostiek, ethiek en werkwijze bij opstellen
 • Systemisch tekenen
 • Leer luisteren naar je lichaam
 • Werken met rituelen in begeleiding

Blok 3: Diepere lagen

Werken met de onderstroom.

 • Werken met emoties
 • Omgaan met weerstand, angst en lastige situaties
 • Systemisch coachen 
 • Systemische interventies
 • De kunst van het niet helpen
 • Trauma’s, overtuigingen en innerlijke blokkades

Voor wie is deze opleiding?

Jij als mens
As je als mens gelukkiger wilt zijn en je plek wilt ‘ownen’. Door het verleden eens goed te bekijken en zaken op de juiste plek te ordenen, ontstaat er meer ruimte voor vergeving, acceptatie en healing. Er kan meer liefde stromen in je systeem. Zo creëer je meer keuzevrijheid voor jezelf en andere toekomstige generaties.

Coach
Als je op een professioneel niveau wilt leren systemisch coachen en je impact wilt vergroten bij de ander, is dit de opleiding die je helpt je doel te behalen. Ook als je als mens gelukkiger wilt zijn, helpt deze opleiding je met hypnose om je verder te ontwikkelen in werken met emoties, trauma’s, overtuigingen en innerlijke blokkades.

Familieopstellingen & Systemisch Werk Opleiding

Nu voor € 2500,-

 • Online kick-off, 1-op-1 begeleiding, ademsessies, meditaties, visualisaties en yoga t.w.v € 2000
 • Familieopstellingen & Systemisch Werk Retreat in Spanje (incl. 6 overnachtingen, activiteiten en maaltijden) t.w.v € 3000
 • Syllabus met trainingsmateriaal t.w.v € 500
 • Vliegtickets, transfer en autohuur
 • Annulerings- en reisverzekering
 • Maaltijden buiten het verblijf

Maak vandaag nog jouw keuze...

Innerwork Retreat in Spanje

Wil je jouw hypnose versterken met systemisch werk en familieopstellingen? Neem dan deel aan onze combinatietraining met een Innerwork Retreat in Spanje. Geniet van deze combinatie van krachtige methode en bespaar hiermee € 1500,-

Optie 1: 20 tot 25 juni 2023
Optie 2: 2 tot 8 oktober 2023

IK GA ERVOOR!

Start 27 mei 2024 (bekijk hier de data)

 • Lengte: 7 dagen
 • Aankomstdag: maandag 27 mei 2024
 • Vertrekdag: zondag 2 juni 2024

Accreditaties

Augustijn Institute B.V. beschikt over een CRKBO-registratie. En alle opleidingen die wij aanbieden zijn vrijgesteld van BTW.

Meest gestelde vragen

Wil je graag meer informatie over onze opleidingen en retreats? Mail ons gerust al je vragen via team@augustijninstitute.com. Of gewoon DOEN. Het zal je leven verrijken, beloofd!

Wat houd deze opleiding in?

Tijdens deze opleiding ga je ook zelf aan de slag. Je leert vertrouwen op je gevoel en dit te gebruiken als kompas. Je brengt balans tussen geven en nemen, zodat je vol zelfvertrouwen op je plek kunt staan in een systeem. Ook herken en erken je personen die je op een positieve manier in het leven dienen.

Systemisch werk is therapeutisch werk waarbij de interactie tussen individuen en/of systemen, zoals families, groepen en organisaties, centraal staat. Er wordt gezocht naar een balans tussen de behoeften van de individuen en de behoeften van het systeem.

Familieopstellingen is een methode die diepe innerlijke patronen in een familie of organisatie blootlegt.

Is dit een gecertificeerd opleiding?

Ja, na afloop van deze opleiding ontvang je het Systemisch Werk & Familieopstellingen basisopleiding certificaat.

En we beschikken over een CRKBO-registratie, alle opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Waarom en wat kan ik verwachten van het Retreat in Spanje?

Deze opleiding retreat zorgt ervoor dat je beter leert omdat je in een rustige omgeving bent, waar je zonder afleiding en helemaal verzorgt je je volledig op de ontwikkeling kunt richten. Doordat je helemaal weg bent uit je vertrouwde omgeving, heb je complete focus en aandacht voor jezelf en je eigen leerproces. Daarnaast is er veel tijd om samen te oefenen en te ontspannen.

We verheugen ons erop je te mogen verwelkomen in het hart van de Mediterranee in Spanje. Je verblijft in een gedeelde kamer met en-suite badkamer tijdens het retreat in ons schitterende, nieuwe retreat huis. Wij zorgen voor alle maaltijden, activiteiten en syllabus met trainingsmateriaal.

Het enige wat je zelf moet regelen zijn je vliegtickets, eventuele transfer of autohuur en je annulerings- en reisverzekering. Daarnaast zijn alle activiteiten en maaltijden buiten het verblijf voor je eigen rekening.

Hoe kan ik me voor de opleiding inschrijven?

Je kunt je inschrijven door een intake gesprek met ons te plannen of vrijblijvend je plek te reserveren.

Kan ik een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen?

Jazeker, je kunt hier een afspraak met ons plannen.

Zijn er examens?

Ja, de examinering vindt plaats door middel van praktijkopdrachten.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Je kunt de opleiding betalen in 1 keer of in termijnen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Kortom: Je hebt interesse in systemisch werk en zelfreflectie. Wil je leren werken volgens de uitgangspunten van systemisch werken en een diepgaand inzicht in systemen ontwikkelen? Dan is deze opleiding hetgeen wat je zoekt.

Heb je vragen over deze opleiding?