Skip to main content
Gecertificeerde 3 in 1 Opleiding + Retreat in Spanje!

Holistisch Coach Opleiding

Wees de coach die je zelf wilt hebben.

Kom in verbinding met jezelf, elkaar en de wereld.

Wat is een goede coach opleiding?

Een goede coach opleiding geeft je de kennis, inspiratie, vaardigheden, verdieping en praktijkervaring om je beroep als coach nog beter uit te oefenen. Bovendien biedt het een erkende vakopleiding certificering. Dit en veel meer ontdek je in de Holistisch Coach Opleiding van het Augustijn Institute.

Daarnaast leer je alle focusvragen en nieuwste technieken om effectief en efficiënt te coachen. Belangrijke extra onderdelen van deze opleiding zijn Systemisch Werk, Familieopstellingen en Hypnose. Deze worden in een transformerende 6-daagse retreat in Spanje gegeven.

We geloven erin dat je in je kracht moet staan om anderen te kunnen begeleiden naar een holistisch leven. Door verbinding te maken tussen intuïtie, lichaam, hart en geest. Vooral als je dit kunt combineren met de juiste vragen, begeleiding, rituelen en technieken van het holistisch coaching voor een verrijking van het leven. Ben je er klaar voor om het zelf te ontdekken?

JA! DIT WIL IK NIET MISSEN
Je reis naar meer…

Bewustzijn, ontwikkeling en geluk

De Holistisch Coach Opleiding is geen standaard opleiding. Het is praktijkgerichte opleiding met lessen en opdrachten die aansluiten op jou eigen ervaring, zodat je alles meteen in de praktijk kunt toepassen.

Door middel van verschillende coachingstools en intervisie krijgt je regelmatig terugkoppeling die je helpen om inzicht te krijgen in jouw rol als coach. Zo leer je omgaan met weerstand en het ontwikkelproces van je (oefen)cliënt en kun je hierdoor per fase de gewenste begeleiding geven.

Met deze opleiding werk je aan jezelf en de ander. Krijg meer zelfvertrouwen, leer overtuigender spreken en maak je focus gerichter. Of je nu op zoek bent naar meer voldoening uit je werk, meer creativiteit of meer zelfinzicht, met deze Holistisch Coach opleiding werk je aan de skills die nodig zijn voor een succesvol privé en zakelijk leven.

Verdieping, verruiming en verbinding

Een life-changing Retreat in Spanje

Tijdens een transformerende retreat in Spanje worden twee opleidingen samengesmolten, namelijk Systemisch Werk & Familieopstellingen basisopleiding én de Hypnose Practitioner opleiding.

Heb je zin in een extra avontuur? Als Holistisch Coach cursist neem je deel aan een exclusieve Innerwork Retreat in Spanje, waar je samen met je medecursisten ongestoord gaat werken aan onvergetelijke herinneringen. Zodat je meer inzicht, creativiteit, energie, focus en intense verbinding met jezelf en anderen gaat ervaren.

MEER OVER DE RETREATJA, IK KOM OOK!
Je bent hier gekomen omdat je…

Samen met anderen in je kracht wilt staan.

Je kent het misschien wel? Je droomt al jaren om anderen te motiveren en te begeleiden als coach naar een gelukkiger leven. Wat je zult gaan doen is het volgende: holistisch coaching als methodiek gebruiken om jezelf of iemand anders te begeleiden.

Word de coach die jijzelf graag zou willen hebben. Ontdek hoe je obstakels, blokkades en problemen op verschillende niveaus kunt benaderen en oplossen. Namelijk mentaal, energetisch, emotioneel, fysiek, spiritueel, communicatief en gedragsmatig.

De Holistisch Coach opleiding bij het Augustijn Institute is dé opleiding erkent in Systemisch Werk, Familieopstellingen, Hypnose en Coaching.

Dit is jouw moment! Het wordt af en toe hard werken, maar we beloven je een prachtig avontuur.
Balans ervaar je ook thuis met ons

Blended learning programma

Het uitgangspunt van een blended learning programma is dat je deze opleiding makkelijk kunt combineren met een drukke agenda. Je volgt deze opleiding live online + een 6-daagse retreat in Spanje. We bieden je extra steun vanuit het ondersteuningsteam van het Augustijn Institute en je krijgt toegang tot de online leeromgeving. Daarnaast ontvang je ook 1-op-1 begeleiding voor al jouw specifieke vragen.

“Deze opleiding heeft ontzettend veel over mezelf geleerd en dat blinde vlekken blootgelegd. Ik ben zeker een aantal diepere lagen ingedoken en heb de wortel gevonden waar blokkades zaten. Maar na de duik, heb je zoveel mooie dingen ontdekt, die je niet wilt missen!”

Sabine MusCoach en Salonexpert
Onbewuste patronen herkennen en doorbreken met…

Hypnose, Familieopstellingen en Systemisch Werk

Twee kernonderwerpen en trainingen die deel uitmaken van de Holistisch Coach Opleiding zijn Hypnose, Familieopstellingen en Systemisch Werk. Je gaat het niet alleen ontdekken, maar zelf ervaren gedurende de opleiding en retreat in Spanje. Een ‘must do’ zoals anderen het hebben ervaren en beschrijven. Zeker als jij als coach of trainer anderen effectief wilt begeleiden.

 • Met Systemisch Werk ga je alles zichtbaar maken en werken aan ongewenste blokkades, dynamieken en gedragspatronen.
 • Daarnaast krijg je tijdens een opstelling (bijvoorbeeld een familieopstelling of organisatieopstelling) inzicht in hoe personen en gebeurtenissen binnen een systeem van herkomst van invloed zijn op gedragspatronen en overtuigingen.
 • Met Hypnose leer je hoe je anderen kunt hypnotiseren. Je leert ook hoe je je eigen gedachten en gevoelens kunt beïnvloeden. Daarnaast leer je ook hoe je een trance kunt induceren.

Kortom: Na afloop van deze opleiding ontvang je drie officiële certificaten, namelijk het Systemisch Werk & Familieopstellingen basisopleiding certificaat, het Hypnose Practitioner certificaat en Holistisch Coach certificaat.

Ondernemerstraining voor coaches

Een succesvolle coachingspraktijk

Veel therapeuten, coaches en trainers zijn heel goed in hun vak, maar willen meer kennis hebben over zaken als: ondernemerschap, marketing en sales. Daarom hebben we speciaal voor jou als coach onze gloednieuwe online training: Een Succesvolle Coachpraktijk. Je ontvangt hierin verschillende ondernemerslessen, werkbladen, templates en checklisten om jouw coachingspraktijk succesvol te lanceren!

DIT IS WAT IK ZOCHT

Vervolgopleiding naar Holistisch Business Coach

Ben je al klaar voor de volgende stap? Laat je meenemen door de verdiepende opleiding tot Holistisch Business Coach, die je helpt om de diepere lagen van je klanten en je onderneming te raken. Een kans om je coachingsvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Laat je verrassen door de nieuwe mogelijkheden!

Ik wil me verder verdiepen!

Voor wie is deze opleiding?

Coach
Als je op een professioneel niveau wilt leren coachen en je impact wilt vergroten bij de ander, is dit de opleiding die je helpt je doel te behalen. Je leert holistisch coachen en op een effectieve manier begeleiden. Ook als je als mens gelukkiger wilt zijn, helpt deze opleiding verder te ontwikkelen in persoonlijk leiderschap, zelfmanagement en effectieve interactie met anderen.

Professional
Ben je een leidinggevende, trainer, adviseur, manager of ondernemer? En heb je de behoefte om (nog) effectiever te werken? Dan is deze opleiding ook geschikt voor jou! Je wilt je verder ontwikkelen als holistisch coach en leren hoe je een ander effectiever kunt begeleiden met resultaat.

Holistisch Coach Opleiding

Nu voor € 5500,-

 • Holistisch Coach opleiding (live online training) t.w.v € 2500
 • Hypnose Practitioner opleiding t.w.v € 2500
 • Systemisch Werk en Familieopstellingen basisopleiding t.w.v € 2500
 • Retreat in Spanje (incl. 6 overnachtingen, activiteiten en maaltijden) t.w.v € 2000
 • Online leeromgeving en syllabus met trainingsmateriaal t.w.v € 1000
 • Online training voor coaches: Een Succesvolle Coachpraktijk t.w.v € 1500

Maak vandaag nog jouw keuze...

Start 1 april 2023 (bekijk hier de data)

 • Lengte: 3 maanden
 • Startdatum: zaterdag 1 april 2023
 • Einddatum: zondag 25 juni 2023
 • Opleidingsdagen en tijden:
 • zaterdag 1 april (10:00 tot 17:00)
 • woensdag 12 april (19:00 tot 21:00)
 • woensdag 19 april (19:00 tot 21:00)
 • woensdag 10 mei (19:00 tot 21:00)
 • zaterdag 13 mei (10:00 tot 17:00)
 • woensdag 17 mei (19:00 tot 21:00)
 • zaterdag 20 mei (10:00 tot 17:00)

Opleiding Retreat in Spanje:
Van 20 tot en met 25 juni 2023

Start 5 september 2023 (bekijk hier de data)

 • Lengte: 3 maanden
 • Startdatum: dinsdag 5 september 2023
 • Einddatum: zaterdag 2 december 2023
 • Opleidingsdagen en tijden:
 • Dinsdag 5 september 2023 (19:00 tot 21:00)
 • Dinsdag 26 september 2023 (19:00 tot 21:00)
 • Dinsdag 10 oktober 2023 (19:00 tot 21:00)
 • Dinsdag 31 oktober 2023 (19:00 tot 21:00)
 • Zaterdag 11 november 2023 (10:00 tot 17:00)
 • Dinsdag 28 november 2023 (19:00 tot 21:00)
 • Zaterdag 2 december 2023 (10:00 tot 17:00)

Opleiding Retreat in Spanje:
Van 2 tot en met 8 oktober 2023

“Ik had al meerdere trainingen en opleidingen gevolgd bij andere instellingen. Maar ik heb gemerkt dat Elia een compleet andere trainer is. De vele inzichten die ik inmiddels over mezelf heb gekregen zijn niet meer te tellen.”

Miranda de GrootOndernemerscoach

Accreditaties

Augustijn Institute B.V. is een geaccrediteerd opleidingsinstituut door de ABNLP (The American Board of Neuro Linguistic Programming), de wereldwijde organisatie voor NLP.

Augustijn Institute B.V. is een geaccrediteerd opleidingsinstituut door de ABH (The American Board of Hypnotherapy), de wereldwijde organisatie voor Hypnose.

Augustijn Institute B.V. beschikt over een CRKBO-registratie. En alle opleidingen die wij aanbieden zijn vrijgesteld van BTW.

Meest gestelde vragen

Wil je graag meer informatie over onze opleidingen en retreats? Mail ons gerust al je vragen via team@augustijninstitute.com. Of gewoon DOEN. Het zal je leven verrijken, beloofd!

Wat houd deze opleiding in?

Het is een opleiding dat bestaat uit drie top opleidingen, namelijk de Hypnose Practitioner, Holistisch Coach en de Systemisch Werk en Familieopstellingen.
 • Systemisch werk is therapeutisch werk waarbij de interactie tussen individuen en/of systemen, zoals families, groepen en organisaties, centraal staat. Er wordt gezocht naar een balans tussen de behoeften van de individuen en de behoeften van het systeem.
 • Familieopstellingen is een methode die diepe innerlijke patronen in een familie of organisatie blootlegt.
 • Hypnose is een techniek om een ​​trance te creëren waardoor de persoon toegang krijgt tot het onderbewustzijn, waardoor emotionele en gedragsproblemen kunnen worden overwonnen.
 • Holistisch coachen is een manier van coaching waarbij de gehele persoon en omgeving in aanmerking worden genomen. Er worden verschillende benaderingen en technieken gebruikt om de klant te helpen bij het verwezenlijken van doelen, door verbinding te maken met zichzelf, anderen en de omgeving. Dit leidt tot meer bewustzijn, innerlijke groei en verandering.

Wat is het verschil tussen een normale coach en holistische coach opleiding?

De Holistisch Coach Opleiding is een praktijkgerichte opleiding waarbij je de theorie direct in de praktijk kunt toepassen. Je leert omgaan met weerstand en je (oefen)cliënten te begeleiden in hun ontwikkelproces. Stap voor stap werk je aan jezelf en train je de skills die nodig zijn om succesvol te zijn in privé en zakelijk leven. Door middel van verschillende coachingstools en intervisie krijg je steeds terugkoppeling en ga je steeds meer inzicht krijgen in je rol als coach. Krijg meer zelfvertrouwen, leer overtuigender spreken en maak je focus gerichter: met de Holistisch Coach Opleiding worden je dromen werkelijkheid.

Dit is de opleiding als je interesse hebt in NLP, holisme, hypnose, systemisch werk, familieopstellingen, coaching en effectief communiceren. Ook als je je vakinhoudelijk wens te specialiseren over persoonlijke ontwikkeling, communicatie of coaching.

Wil je ook anderen helpen als coach? Volg deze opleiding en je deelname aan de Innerwork Retreat is kosteloos.

Is dit een gecertificeerd opleiding?

Ja, na afloop van deze opleiding ontvang je drie officiële certificaten, namelijk het Systemisch Werk & Familieopstellingen basisopleiding certificaat, het Hypnose Practitioner certificaat en Holistisch Coach certificaat.

Augustijn Institute B.V. is een geaccrediteerd opleidingsinstituut door de ABNLP (The American Board of Neuro Linguistic Programming), de wereldwijde organisatie voor NLP. De ABH (The American Board of Hypnotherapy), de wereldwijde organisatie voor Hypnose. En we beschikken over een CRKBO-registratie. En, alle opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Waarom en wat kan ik verwachten van het Innerwork Retreat in Spanje?

Deze opleiding retreat zorgt ervoor dat je beter leert omdat je in een rustige omgeving bent, waar je zonder afleiding en helemaal verzorgt je je volledig op de ontwikkeling kunt richten. Doordat je helemaal weg bent uit je vertrouwde omgeving, heb je complete focus en aandacht voor jezelf en je eigen leerproces. Daarnaast is er veel tijd om samen te oefenen en te ontspannen.

We verheugen ons erop je te mogen verwelkomen in het hart van de Mediterranee in Spanje. Je verblijft in een gedeelde kamer met en-suite badkamer tijdens het Innerwork retreat in ons schitterende, nieuwe retreat huis. Wij zorgen voor alle maaltijden, activiteiten en syllabus met trainingsmateriaal.

Het enige wat je zelf moet regelen zijn je vliegtickets, eventuele transfer of autohuur en je annulerings- en reisverzekering. Daarnaast zijn alle activiteiten en maaltijden buiten het verblijf voor je eigen rekening.

Hoe kan ik me voor de opleiding inschrijven?

Je kunt je inschrijven door een intake gesprek met ons te plannen of vrijblijvend je plek te reserveren.

Kan ik een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen?

Jazeker, je kunt hier een afspraak met ons plannen.

Zijn er examens?

Ja, de examinering vindt plaats door middel van praktijkopdrachten.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Je kunt de opleiding betalen in 1 keer of in termijnen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Kortom: Deze opleiding is voor jou als je interesse hebt in holisme, hypnose, systemisch werk, familieopstellingen, coaching en effectief communiceren. Ook als je je vakinhoudelijk wens te specialiseren over persoonlijke ontwikkeling, communicatie of coaching.

Heb je vragen over deze opleiding?