Skip to main content

Pak je ruimte

Meer ruimte nemen betekent voor jezelf kiezen, jezelf op nummer 1 zetten.
Het is belangrijk om bewust te worden dat als je nu niet kiest voor JEZELF, een ander de ruimte wel inneemt. Denk aan je werk, kinderen, partner, vrienden, noem het maar op. Natuurlijk is het belangrijk om je rollen te vervullen, maar waar ben jij? Jij bent toch ook belangrijk? Jij bent toch ook een mens met behoeftes?

Door meer ruimte voor onszelf te nemen, kunnen we meer tijd doorbrengen met het doen van de dingen die ons gelukkig maken, zoals mediteren of wandelen. We kunnen ook meer tijd besteden aan het ontdekken van wat we nodig hebben om onszelf te voeden, zoals rust en vrije tijd. Door meer ruimte voor onszelf te nemen, worden we creatiever, productiever en krijg je meer zelfvertrouwen. Je maakt contact met jezelf!

Stel jezelf de vraag: heb ik de ruimte voor mezelf? Zonder afleiding, zonder ruis?
Heb je nog geen idee, of wil je deze ruimte voor jezelf creëren, we hebben een paar tips die je op weg helpen.

  • Plan specifieke tijd in waarin je alleen bent. Neem bijvoorbeeld elke dag een uur voor jezelf en zorg dat je tijdens deze uren alleen bent.
  • Neem afstand van je telefoon. Zet je telefoon op vliegtuigstand of op niet storen. En maak met jezelf de afspraak dat tijdens dat uurtje van de dag, je volledige aandacht hebt voor jezelf. Ga beginnen aan een hobby zoals schilderen, lezen of koken.
  • Neem een dag vrij om jezelf te verwennen met iets wat je leuk vindt en ontspanning in kunt vinden, zoals een massage, een filmavond of een wandeling in het park.
  • Zorg voor een goede balans tussen werk en vrije tijd door een weekend te nemen om jezelf te laten ontspannen. Pak de trein en ga naar een stad die je nooit eerder hebt bezocht of volg een retreat.
  • Maak verbinding met het hier-en-nu. Door meditatie en ademhalingsoefeningen kom je in contact met je lichaam en je gedachten. Zo kom je in harmonie met jezelf, je omgeving en de wereld om je heen.

Wat is jouw favoriete tip? Hoe pak jij meer ruimte voor jezelf?