Skip to main content

Verdieping, verruiming en verbinding

Ja, we hebben je gehoord, je verlangt naar meer… verdieping, verruiming en verbinding. Dit jaar staat in het kader van verandering, in onszelf en anderen. Maar hoe ervaren we deze verandering? Hoe ervaren we meer verdieping, verruiming en verbinding?

Verdieping: Het holisme kijkt naar de wereld als een geheel, waarbij de individuele elementen betrokken zijn in een groter geheel. Door deze verdieping kunnen we de connectie zien tussen verschillende zaken en hoe zij samenwerken om een ​​geheel te vormen. Wil je meer verdieping ervaren, dan zul je open moeten staan voor de betekenis wat het leven je heeft te bieden.

Verruiming: De verruiming in het holisme gaat over het openstellen van het denken. Dit betekent dat we ons bewust zijn van de connectie tussen verschillende zaken, en dat we deze connectie ook erkennen. Je kunt jezelf de vraag stellen: in wie of wat moet ik me nog openstellen om te kunnen zien wat ik nog niet zie?

Verbinding: De verbinding in het holisme gaat over het begrijpen van het verband tussen verschillende elementen in een geheel. Het gaat erom dat we al deze verschillende elementen begrijpen en erkennen als een eenheid die gezamenlijk iets groters vormt. Hierbij kun je de vraag stellen: waarom…? En dieper graven naar wat het voor je kan betekenen.

We hebben een paar tips die je kunt toepassen in het dagelijkse leven:

  • Neem deel aan inspirerende evenementen, retreats of workshops.
  • Sta open en leer nieuwe mensen kennen buiten je omgeving.
  • Stap in je grootsheid en zie het leven vanuit verschillende perspectieven.
  • Lees blogs en luister naar podcasts over persoonlijk ontwikkeling en het holisme.
  • Werk samen met anderen aan projecten die je voeden.

Verlangt je innerlijke ik naar antwoorden op verborgen vragen? En wil je inzichten krijgen in dynamieken, blokkades en (oude) patronen? Kijk dan eens naar onze opleidingen of de Innerwork retreat. Deze retreat is voor jou als je interesse hebt in holisme, hypnose, systemisch werk, familieopstellingen en effectief communiceren.