Skip to main content

Wat is een goede coach opleiding?

We krijgen vaak de vraag: wat maakt een goede coach opleiding? En waarschijnlijk heb jij ook dezelfde vraag!

Wij geloven erin dat een coach opleiding moet bestaan uit een paar fundamentele onderdelen. Dit zijn:

 • Kennis geeft je de basis om met cliënten te werken.
 • Inspiratie helpt je om je cliënten te motiveren en te stimuleren
 • Vaardigheden leren je hoe je cliënten kunt ondersteunen
 • Verdieping leert je meer over jouw persoonlijke benadering als coach
 • Praktijkervaring zorgt ervoor dat je kunt oefenen met wat je hebt geleerd

Een goede coachopleiding is meer dan alleen theorie. Het gaat ook over het leren hoe je je kennis en vaardigheden kunt toepassen in de praktijk. Daarom moet een goede coachopleiding je voorzien van de juiste tools, technieken, resources en tips om cliënten effectief te begeleiden. En natuurlijk heb je ook de uitdaging nodig om jezelf te verdiepen en verder te ontwikkelen als coach. Met de juiste training en coaching sta je beter in je schoenen en kun je écht in je kracht staan om anderen te kunnen begeleiden naar een beter leven.

Dus spreekt dit je aan? We hebben een paar inzichtvragen die je helpen erachter te komen welke opleiding het beste bij je past.

 • Wat is mijn motivatie om coach te worden? (Dit geeft je inzicht in wat voor coach je wilt worden, denk aan business of life coach)
 • Hoe kan ik mijn kennis en vaardigheden als coach versterken? (Ben je al een coach? Vraag jezelf af welke vaardigheden je al goed in bent en welke niet)
 • Hoe ga ik een succesvolle coaching-ervaring bieden aan mijn klanten? (Veel coaches zijn ook ondernemers, dit vergeten we soms en we moeten ons eraan herinneren dat we ook ondernemers skills nodig hebben om klanten aan te trekken. Wees eerlijk naar jezelf en geef aan waar jij hulp bij nodig hebt als het gaat om een betere ondernemer te zijn)

Hopelijk heb je nu meer inzicht in wat een goede coach opleiding is! Ben je geïnteresseerd om een coach opleiding te volgen, dan ben je bij ons van harte welkom. We begeleiden onze cursisten in het bewandelen naar dé coach worden die je zelf altijd al had willen hebben.

We hebben dit jaar een nieuwe opleiding geïntroduceerd waar we jou begeleiden en trainen naar Holistsich Coach. Het verschil tussen een normale coach of holistisch coach opleiding is door verbinding te maken tussen intuïtie, lichaam, hart en geest.

Dus als je opzoek bent naar:

 • een nieuwe uitdaging
 • verder wilt ontwikkelen als coach
 • zingeving wil geven aan het leven
 • anderen wil verrijken door coaching
 • vaardigheden wilt ontwikkelen in ondernemerschap

Het programma van de holistisch coach opleiding bestaat uit een combinatie van theorie, praktijk en reflectie. We gaan dieper in op onderwerpen zoals zelfkennis, persoonlijke groei, inzicht in het leven, waarden, overtuigingen, gedrag, communicatie, helende gesprekken en coaching technieken. Aan het einde van de opleiding krijg je 3 certificaten (namelijk het Systemisch Werk & Familieopstellingen basisopleiding certificaat, het Hypnose Practitioner certificaat en Holistisch Coach certificaat) en ben je klaar om als holistisch coach aan de slag te gaan.

Kortom, een goede coach opleiding leert je de basis van het coachen, maar ook de meer geavanceerde technieken en systemisch werk om je klanten te helpen. Ben jij klaar om holistisch coach te worden?